Η 19η Αυγούστου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου – Ψέμα στο ψέμα σε ζωντανή μετάδοση

Στο φώς έγγραφα – ντοκουμέντα που αδείαζουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον εκδότης της εφημερίδας “Δημοκρατία” Γιάννη Φιλιππάκη φέρνει σήμερα με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα “ΜΠΑΜ” και ο Πέτρος Κουσουλός.

Γράφει η εφημερίδα στο αποκλειστικό ρεπορταζ του Πέτρου Κουσουλού:

Ψευδόμενος on air ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος! “Δεν έλαβα ποτέ επιστολή από εκδότη” ωρυόταν στον τηλεοπτικό αέρα χαρακτηρίζοντας παραμυθά της χαλιμάς τον εισαγγελέα-μάρτυρα στην Προανακριτική. Πλέον θα πρέπει να διαλέξει ποιος χαρακτηρισμός θέλει να του αποδοθεί!

Στις 20 Αυγούστου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του παραιτείται. Η χώρα μπαίνει και επίσημα σε προεκλογική περίοδο. Μια ημέρα νωρίτερα, στις 19 Αυγούστου 2015, στο γραφείο του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, φτάνει μια επιστολή μαζί με δημοσιεύματα. Αποστολέας της επιστολής είναι ο εκδότης της “δημοκρατίας” Γιάννης Φιλιππάκης. Η επιστολή αναφέρεται στην ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από τους Σταύρο Παπαστάυρου, Σάμπυ Μιωνή, Άγγελο Μεταξά και Δ. Πάσχο οι οποίοι μέσω της λίστας Λαγκάρντ ξεπλένουν χρήμα για πολιτικά πρόσωπα.

Η συγκεκριμένη επιστολή στέκεται αφορμή για να ξεκινήσουν προεκλογικά πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις σε δικαστικό επίπεδο.

Ο Παπαγγελόπουλος διαβιβάζει την επιστολή του εκδότη στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Όχι στον αρμόδιο Οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος ήδη διενεργούσε έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά στον προϊστάμενο της εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίο ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της “δημοκρατίας” υπήρξε ένας από τους μαθητές του Παπαγγελόπουλου.

Ακολούθως, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ο Ζαγοραίος μαζί με την Ελένη Τουλουπάκη, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Γιώργο Καλούδη, μεταβαίνουν μαζί με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου στο Παρίσι όπου ανακρίνουν τον Ερβέ Φαλτσιανί. Το συγκεκριμένο ταξίδι χαρακτηρίζεται μυστικό και πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς να το γνωρίζουν ούτε οι Οικονομικοί εισαγγελείς που διερευνούν τη λίστα Λαγκάρντ αλλά ούτε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στην κατάθεσή του ο Αθανασίου χαρακτηρίζει αντιδικονομική αυτή την ενέργεια. Αμέσως μετά την αποκάλυψη Αθανασίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έσπευσε να χαρακτηρίσει ως “Παραμύθια της Χαλιμάς” τη συγκεκριμένη αποκάλυψη. Στηρίχθηκε στην ανακοίνωση απάντηση του εκδότη της “δημοκρατίας” ο οποίος την περασμένη Τετάρτη είπε ότι τον Αύγουστο του 2015 δεν γνώριζε κάν τον Παπαγγελόπουλο! “Τον διέψευσε ο εκδότης διότι τον είπε Παραμυθά της Χαλιμάς. Δεν μου έστειλε ποτέ επιστολή” φώναζε το πρωί της Πέμπτης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Τάκη Χατζή στην τηλεόραση του Αlpha.

Η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”   που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα αποκαλύπτει όλα τα έγγραφα ντοκουμέντα τα οποία αποκαλύπτουν ότι “παραμυθάς της Χαλιμάς” δεν ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης!

Επιγραμματικά: Στις 19 Αυγούστου 2015 εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο κ. Φιλιππάκης στέλνει στον κ. Παπαγγελόπουλο τον οποίο υποτίθεται ότι δεν γνώριζε (!) δημοσιεύματα της “δημοκρατίας” περί “εγκληματικής οργάνωσης”. Τα ερωτήματα πολλά:

  1. Γιατί η επιστολή εστάλη στον Παπαγγελόπουλο (που δεν γνώριζε!!!) και όχι στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ή στον αρμόδιο υπουργό για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη; Γιατί τέτοιου είδους προτίμηση;
  2. Γιατί ο Παπαγγελόπουλος έστειλε την επιστολή με παραγγελία προκαταρκτικής στον κ. Ζαγοραίο και όχι στους αρμόδιους Οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούσαν τη λίστα Λαγκάρντ;
  3. Και γιατί εν τέλει είπε ψέμματα on air στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν έλαβε ποτέ τέτοιου είδους επιστολή;

Η σημερινή αποκάλυψη της “ΜΠΑΜ” εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Παπαγγελόπουλο. Μέχρι σήμερα χαρακτήριζε “ψεύτες” τους τρεις εισαγγελείς που έχουν καταθέσει σε βάρος του. Ο ίδιος όμως δεν δίστασε να εκστομίσει ένα τερατώδες ψέμα και μάλιστα στον τηλεοπτικό αέρα.

Προφανώς θεωρούσε ότι η δημοσιογραφική έρευνα δεν θα αποκάλυπτε ποτέ τα σχετικά έγγραφα μιας υπόθεσης η οποία χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και εν τέλει κατέληξε στο αρχείο το 2019 από την κα Τουλουπάκη. 

 

Παπαγγελόπουλος

Πηγη: e-reportaz