Το Πάσχα του Γιωργή, ένα ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο για τα παιδιά

Το Πάσχα του Γιωργή, ένα ξεχωριστό Πασχαλινό δώρο για τα παιδιά , γραμμένο από την συγγραφέα Τίνα (Σταματίνα) Βλασταράκου -Μεταξά, θα παρουσιαστεί απο τις εκδόσεις Θύρα την Τετάρτη 28 Μαρτιου στις 18:30 στο μικρό δημαρχείο Περιστερίου ( πλατεία Ευαγγελιστρίας).

Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Παπαδάκης ενώ θα μιλήσουν ο Σαράντος Καργάκος , συγγραφέας – ιστορικός , η πρόεδρος της “Φλόγα” Μαρία Τρυφωνίδου , η επιμελήτρια της έκδοσης Δήμητρα Σταύρου και η εικονογράφος Αγγελική Δελεχά.

Το Πάσχα του Γιωργή, μια ιστορία φιλίας , αγάπης , πίστης και ελπίδας αφιερωμένη στους μικρούς και μεγάλους ήρωες της Φλόγας.

Με πρόλογο για γονείς και παιδιά από τον ιστορικό και συγγραφέα Σαράντο Ι. Καργάκο.

– Φίλος, φιλία, φιλώ, αγαπώ! Η φιλία είναι αγάπη και η αγάπη είναι ελευθερία! Να είστε δεμένοι μα και λεύτεροι…. Έτσι συμβούλευε η νουνά τους δυο καλούς φίλους, τον Γιωργή και τον Παυλή. Μα ξάφνου έφυγε ο Παυλής… Κι άφησε κενό μεγάλο πλάι στον Γιωργή…. Κι έτσι ο μικρός Γιωργής μπροστά στην εικόνα του Λαζάρου στέκεται και προσεύχεται κι ελπίζει… – Να είναι καλά όπου και να είναι… Το χέρι Σου, Κύριε, ν’ απλώνεις και να τον σκεπάζεις…

Μια ιστορία ελπίδας, πίστης, φιλίας, αγάπης! Το βιβλίο περιέχει ακόμη ένα ημερολόγιο φιλίας και πολλές άλλες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα τους προτρέψουν να σκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους, τους νονούς και τις νονές τους αλλά και τους φίλους τους μέσα από μια άλλη περισσότερο «δοτική» προοπτική.

Κεφάτη και σύγχρονη η εικονογράφηση του βιβλίου από την Αγγελική Δελεχά.

Η έκδοση αφιερώνεται στη Φλόγα των εθελοντών γονιών που έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.

https://www.floga.org.gr/

Η συγγραφέας: ΤΙΝΑ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ- ΜΕΤΑΞΑ

 Η Τίνα (Σταματίνα) Βλασταράκου -Μεταξά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε στην Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και παρακολούθησε σεμινάρια εικαστικών κοντά στον καθηγητή και γλύπτη Φαέθοντα Γρυπάρη, του οποίου αργότερα και για ένα μικρό διάστημα έγινε βοηθός (1987). Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού με τον Λάκη Κουρεντζή. Υπηρέτησε το ελληνικό, δημόσιο σχολείο επί τριάντα συναπτά έτη. Το 2006 με το βιβλίο της Ένας παπ πούς,τέσσερα παιδιά, δώδεκα εγγόνια, παρουσίασε σε μορφή παραμυθιού την έννοια του χρόνου, των εποχών και των μηνών, καθώς και των εθιμικών πράξεων, που συνοδεύουν τη ζωή της Ελλάδας.

 Η εικονογράφος: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΛΕΧΑ

 Η Αγγελική Δελεχά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε παρατηρώντας από μικρό κοριτσάκι με θαυμασμό τη μητέρα της να ζωγραφίζει τους πίνακές της. Σπούδασε γραφιστική στη Σχολή Βακαλό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας μέχρι τώρα εικονογραφήσει πάνω από 60 βιβλία για παιδιά και πολλά από αυτά έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό. Της αρέσει να πειραματίζεται με διάφορα στυλ και μεικτές τεχνικές ανάλογα με το ύφος της κάθε ιστορίας χρησιμοποιώντας είτε τον υπολογιστή είτε τα πινέλα της. Έχει συμμετάσχει σε βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις κόμικ.