Λαμπερή η τελετή των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος»

Δεν έλειπε κανείς! Σε μια υπέρλαμπρη τελετή και με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» στο Μακεδονία Παλάς. Η εκδήλωση συγκέντρωσε το πολιτικό και αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον, όπως και την προσοχή των επιχειρηματικών φορέων.

Το παρόν έδωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες,πρόεδροι σημαντικών οργανισμών, φορέων και εταιρειών όπως και σημαντικές προσωπικότητες.

 

Άρωμα ΗΠΑ στα βραβεία έδωσε με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ που απέσπασε το βραβείο για την προσφορά του στην Ελληνική οικονομία.

Ο κύριος Πάϊατ έστειλε το μήνυμα πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη διάθεση να συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στο να υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας καθώς πιστεύουν ότι μια δυνατή οικονομία θα δυναμώσει το ρόλο της Ελλάδας σαν πυλώνα σταθερότητας σε μια δύσκολη περιοχή και θα βοηθήσει τα κράτη μας να δουλέψουν δίπλα δίπλα για κοινούς σκοπούς» πρόσθεσε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών.Την τιμητική διάκριση απένειμε στον κ. Πάιατ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ Πάιατ αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί αυτήν την περίοδο υπογραμμίζοντας ότι “ οι επενδυτές ανταποκρίνονται στο πράσινο φως που άναψε η Ελλάδα κι ανταποκρίνονται και στις καλές σχέσεις των δύο χωρών. Και δουλεύουμε -πρόσθεσε- μαζί με την κυβέρνηση, για να την βοηθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ανέφερε ότι “ ζούμε εποχές και μέρες ευχάριστες…Οι δηλώσεις των επενδυτών μετά την εμπειρία τους από τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξαιρετικές κι όλες οι μεγάλες επενδύσεις που είχαν κολλήσει επί σειρά ετών, έχουν ξεκολλήσει και βρίσκονται σε τροχιά ταχείας υλοποίησης. Υπάρχει, πρόσθεσε, ένα καινούργιο κλίμα και η Ελλάδα αποφάσισε να αλλάξει. Το πλεονέκτημα της χώρας σήμερα είναι ότι παρέχει επενδυτικές ευκαιρίες και η Ελλάδα έχει γίνει ο νέος ελκυστικός επενδυτικός προορισμός των επενδυτών”.

Από την πανέμορφη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, με τα εγκαίνια της 84ης διοργάνωσης να είναι προγραμματισμένα για αύριο Σάββατο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της εταιρίας Τάσος Τζήκας απεύθυνε κάλεσμα στους παρεβρισκομένους να επισκεφτούν την φετινή Διεθνή Έκθεση χαρακτηρίζοντας την επιχειρηματική γιορτή.


Μια από τις παρουσίες που έκλεψε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις καθώς με το εύρος δραστηριοτήτων της κάνει γνωστό το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ήταν αυτή της κυρίας Ελένης Αντωνιάδου που συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στον κόσμο την γνωστή σε όλους NASA στον τομέα της Βιοαστροναυτικής,ενώ μοιράζει τον χρόνο της και σαν ερευνήτρια Αναγεννητικής Ιατρικής, επικεντρώνοντας την έρευνα σε τεχνητά όργανα από βλαστοκύτταρα. Φυσικά η κυρία Αναγνώστου ήταν μια από τις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν για την συνολική της προσφορά στην επιστήμη και τον άνθρωπο.

«Το λιμάνι Θεσσαλονίκης από το Μάρτιο του 2018 βρίσκεται σε μια διαφορετική καινούρια πορεία κάτω από τη στήριξη των καινούριων μετόχων του, δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήριος Θεοφάνης. Ο κύριος Θεοφάνης αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνεται από τη νέα διοίκηση αλλά και όλους τους εργαζομένους για την αναβάθμιση του ρόλου του λιμανιού Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας » το λιμάνι αυτό να είναι στην πραγματικότητα λιμενική πύλη στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική, όχι στα λόγια αλλά στη πράξη» κατέληξε.

Ένα από τα όμορφα ενσταντανέ της βραδιάς ήταν η κίνηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να αγκαλιάσει από πίσω τον Υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, γεγονός που μαρτυρά και τις πολύ καλές σχέσεις των δύο ανδρών.

Η άρτια διοργάνωση των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» πραγματοποιήθηκε από την GK MEDIA PUBLISHING και την PALLADIAN CONFERENCES, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ.