Νίκη-πρόκριση με οδηγό τον Γιάννη για την Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο της Κίνας

Την δεύτερη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελο Μπάσκετ της Κίνας πέτυχε η Εθνική Ελλάδας.

Η Εθνική μας ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικράτησε 103-97 της Νέας Ζηλανδίας και πήρε την πρόκριση -με ρεκόρ 2-1- για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Η «γαλανόλευκη» κατάφερε να ανταπεξέλθει στα… δύσκολα που έβαλε ο Ουέμπστερ και η παρέα του, με τα αρκετά μακρινά σουτ και τους συνεχόμενους πόντους, ωστόσο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά ήταν στα γνωστά του στάνταρ, βρήκε εξαιρετική βοήθεια από τους Καλάθη και Παπαπέτρου και το ματς «καθάρισε» χάρη στο τρίποντο του αρχηγού του Παναθηναϊκού που έκανε το +10 (94-84) περίπου δυο λεπτά πριν το φινάλε.

Στους «16» η Ελλάδα θα είναι στον όμιλο με τις ΗΠΑ, την Τσεχία και τη Βραζιλία και θα παίξει με τις δυο πρώτες. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς το Σάββατο (07/09) αναζητώντας την πρώτη μεγάλη υπέρβαση και τη Δευτέρα (09/09). Με δυο νίκες η Ελλάδα θα είναι ούτως ή άλλως στην οκτάδα, αλλιώς αναζητά σενάρια έτσι ώστε να καταφέρει να είναι στα προημιτελικά. Η ουσία, πάντως, είναι πως η Ελλάδα δεν αποχαιρέτησε πρόωρα τις ελπίδες για διάκριση και τώρα θα τα παίξει… όλα για όλα κόντρα στις ΗΠΑ και τους Τσέχους για να βρεθεί στα προημιτελικά.